SVBT 2014

Jeugdtornooi
Simultaan
West-Vlaams blitz kampioenschap

Op zaterdag 26 juli stond het svbt tornooi op het programma. Voor degene die niet weten waarvoor svbt staat: schaken, voetbal, badminton en tafeltennis.

Ditmaal vond het tornooi plaats in Brasschaat in plaats van Oostende. Er namen maar 6 ploegen deel aan het tornooi. Deze waren: Opwijk, KOSK, Brugge, Zottegem, Brasschaat en Lommel. Wegens plaatsgebrek werd er niet getafeltennist.

We probeerden ook eens een andere formule. Vroeger speelden we de 4 sporten tegen 3 clubs. Ditmaal werd er gedobbeld om te weten in welke 2 sporten men het mocht opnemen tegen elkaar.

In de eerste ronde nam de KOSK het op tegen thuisploeg Brasschaat. We mochten badmintonnen en schaken. De KOSK toonde zich de betere in het badmintonnen (6-2) maar ging met dezelfde cijfers onderuit in het schaken (2 – 6). Hierdoor werd het een gelijkspel. Ook in de andere 2 wedstrijden werden de punten gedeeld.

In ronde 2 mochten we het opnemen tegen Zottegem. Opnieuw moest de KOSK badmintonnen en schaken. Het schaken verloren we met 5-3, het badmintonnen wonnen we met 3-5. In de deze ronde toonde Opwijk zich de beste ploeg want het won zijn match. De andere wedstrijd eindige ook op een gelijkspel.

In ronde 3 mochten we het opnemen tegen de best voetballende ploeg nl. Opwijk. We speelden een goede wedstrijd en kwamen zelfs op voorsprong. Echter kon Opwijk met wat geluk tegenscoren. Maar de KOSK gaf niet op. De KOSK scoorde zelfs een tweede maal maar deze goal werd afgekeurd. De scheidsrechter had namelijk de bal buiten gezien maar daar was niets van aan. In de tweede sport was het opnieuw schaken. Daar verloren we met 2,5 – 5,5. Hierdoor leed de KOSK zijn eerste en enige nederlaag.

In ronde 4 werd Lommel de tegenpartij. Wij mochten hen bekampen in badminton en schaken. De badminton werd opnieuw gewonnen met 6 - 2. Het schaken was veel spannender dan anders. Gelukkig eindige het schaken op een 4 – 4 stand waardoor we de onderlinge confrontatie wonnen.

Ondertussen had Opwijk zich opgemaakt voor een klein feestje. Het kon enkel nog van de titel gehouden worden bij een nederlaag want ze hadden een half punt voor op Zottegem en een punt op de KOSK en Brasschaat. Voor aanvang van de laatste ronde wilde Zottegem niet badmintonnen en de KOSK wilde niet schaken. Ze hadden dit al 4 maal gedaan. Er werd gedobbeld en Zottegem mocht badmintonnen en de KOSK mocht schaken...

Opwijk toonde zich een klasse te sterk en won van Zottegem en kroont zich daarmee tot eindwinnaar. Brasschaat toonde zich de betere van Lommel en werd daardoor tweede. De KOSK eindigde op de derde plaats na een geijkspel.

Het was een geslaagd tornooi met een verdiende winnaar. Ook de nieuwe formule viel in de smaak al mocht er wat meer variatie in de sporten zitten.

Eindstand :

Ploeg Punten
1 Opwijk 4
2 Brasschaat 3
3 KOSK 2,5
4 Zottegem 2,5
5 Lommel 1,5
6 Brugge 1,5
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël