SVBT 2017

Jeugdtornooi
Simultaan
West-Vlaams blitz kampioenschap

Op zaterdag 29 juli stond de jubileumeditie van het SVBT tornooi op het programma. Net zoals de afgelopen 9 jaar zouden 8 schaakclubs elkaar bekampen in vier verschillende sporten. Deze sporten waren schaken, voetbal, badminton en tafeltennis.

Er namen 8 ploegen deel aan het tornooi. Dit jaar zat er een nieuwkomer tussen en dat was Gent. De andere ploegen waren dezelfde als de vorige jaren : Brasschaat, KOSK, KBSK, Lommel, Oostkamp, Opwijk en Zottegem. Er werd een round robin gespeeld waarin de ploegen elkaar bekampten in twee van de vier sporten. De winnaar van de voorbije twee edities Lommel was iets verzwakt afgezakt maar leek nog steeds de favoriet voor de eindwinst, al beloofden de andere ploegen hen zeker het vuur aan de schenen te leggen.

In de eerste ronde moest de KOSK het opnemen tegen nieuwkomer Gent. De eerste sport waarin we hen moesten bekampen was tafeltennis. Het werd een spannend duel maar uiteindelijk won Gent met 5-3. Daarna volgde badminton en de KOSK toonde daarin dat ze nog over heel wat talent beschikten. De KOSK verpulverde Gent met duidelijke 8-0 cijfers.

In de tweede ronde moest de KOSK het opnemen tegen favoriet Lommel. De eerste sport waarin we hen moesten bekampen was voetbal. Daarin werd snel duidelijk dat de KOSK een spelmaker miste. Desondanks speelde de KOSK een verdienstelijke partij maar werd er met 3-2 verloren. Daarna volgde het tafeltennis. Ook hier bleek Lommel sterker te zijn want ze wonnen met 5-3.

In de derde ronde moest de KOSk zich zien te herpakken tegen Brasschaat. De eerste sport waarin we hen moesten bekampen was schaken. Daarin toonde de KOSK zich iets beter. Ze versloegen Brasschaat met 5-3. Daarna volgde voetbal. Opnieuw speelde de KOSK een verdienstelijke partij maar opnieuw beten ze in het zand. Brasschaat won met 4-2.

Zo waren we bijna halfweg en leek er zich een top drie af te scheiden. Lommel, Brugge en Gent hadden al een voorsprong opgebouwd en het zag er naar uit dat zij onderling zouden uitmaken wie de kampioen werd. De KOSK kon nog scherprechter spelen want Brugge was hun volgende tegenstander. De eerste sport waarin ze hen moesten bekampen was badminton. Daarin toonde de KOSK dat ze veel beter waren. Ze versloegen Brugge met 6-2 cijfers. Daarna volgde een potje schaken en daarin toonde Brugge dat ze veel beter waren. Ze wonnen met 6-2.

In de vijfde ronde moest de KOSK het opnemen tegen Zottegem. Eerst moesten we hen bekampen in het tafeltennis. Het was een spannend duel die uiteindelijk gewonnen werd met 5-3 door de KOSK nadat Bruno in de laatste partij won met 22-20! Daarna moesten we hen bekampen in het voetbal. Dit was geen cadeau want Zottegem was waarschijnlijk de best voetballende ploeg. Logischerwijze verloor de KOSK dan ook met 4-0.

Aan de kop van het klassement hadden Lommel en Brugge ondertussen Gent afgeschud en werd het een strijd tussen deze twee ploegen. Na vijf ronden had Brugge een punt meer dan Lommel en het onderlinge duel moest nog volgen!

In de zesde ronde moest de KOSK het opnemen tegen Oostkamp, dat een tegenvallend tornooi speelde. Eerst moesten we hen bekampen in het schaken. Daarin toonde de KOSK zich duidelijk de betere. Oostkamp werd verslaan met 6-2. In de tweede sport moesten we hen bekampen in het tafeltennis. De KOSK begon slecht aan het tafeltennis en kon de situatie niet meer rechttrekken. Ze verloren met 5-3.

In de zevende en laatste ronde moest de KOSK het opnemen tegen Opwijk. De eerste sport waarin we hen moesten bekampen was badminton. Daarin toonde de KOSK zich duidelijk de sterkste. Ze wonnen met 6-2. Tot slot eindigden ze met een partijtje schaak. Daarin was de KOSK veel beter. Ze verpletterden Opwijk met 7,5-0,5! Dankzij deze twee overwinningen in de laatste ronde eindigde de KOSK op een verdienstelijke vijfde plaats.

Nog in de laatste ronde stond ook het titelduel tussen Brugge en Lommel op het programma. Het verschil bedroeg anderhalf punt in het voordeel van Brugge. Dit betekende dat Lommel de twee sporten moest winnen. Dit lukte hen echter niet. Lommel won wel het voetbal met 2-1 maar ze verloren in de badminton. Zo kroont Brugge zich tot kampioen!

Na de kroning van de kampioenen, volgde nog een speech van Glenn. Deze speech kun je hieronder bekijken :

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

We kunnen terugblikken op een sportief en geslaagd tornooi met een verdiende winnaar. We kijken al uit naar de editie van volgend jaar!

Eindstand :

Ploeg Punten
1 KBSK 11,5
2 Lommel 10
3 Gent 9
4 Zottegem 8
5 KOSK 7
6 Brasschaat 4,5
7 Opwijk 4
8 Oostkamp 2
 
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël