TOSK 2011 - 2012

  • Tornooi 1
  • Tornooi 2
  • Tornooi 3
  • Tornooi 4
  • Totaal
Reeks A

Op zaterdag 1 oktober werd het eerste TOSK-tornooi gehouden. Omdat er in elke reeks net niet genoeg deelnemers waren, speelden beide reeksen samen. Op het einde werd dan een apart klassement opgemaakt voor beide reeksen.

In de A-reeks was de winnaar van vorig jaar Thomas de te kloppen man. Zijn grootste uitdagers waren Steven en Alexey. De belangrijkste partijen waren natuurlijk de onderlinge partijen. Daarin speelde Thomas en Steven gelijk. Echter verslikte Steven zich in Gaitan, waardoor deze een kostbaar punt verloor. Toen Thomas en Alexey het tegen elkaar opnamen toonde Alexey zich de sterkste. Zo stond hij met nog 1 ronde te gaan aan de leiding. In die laatste ronde moest Alexey kom af proberen te maken met Giovanni. Deze laatste liet zich echter niet zomaar doen en versloeg Alexey. Thomas liet geen steek meer vallen en won zo de A-reeks.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 4,5
2 Parfenov Alexey 4
3 Callebaut Giovanni 4
4 Vanden Bussche Steven 4
5 Kim Oleg 4
6 Callebaut Katia 3

Reeks B

In de B-reeks was het uitkijken of het weer een broederstrijd zou worden tussen de Qvicks. Achteraf gezien lijkt het een zeer open reeks te worden waarin vijf spelers vrij aan elkaar gewaagd zijn. Dit blijkt ook uit de stand waarin Jaron zijn reeks wint met amper een halfje voorsprong op 4 andere spelers. Het zal nog een spannend tornooi worden in deze reeks!

Eindstand :

Naam Punten
1 Qvick Jaron 3,5
2 Tanghe Joran 3
3 Poppe Gaitan 3
4 Qvick Milan 3
5 Abramovitch Roman 3
6 Vanloo Thomas 2
7 Vanloo Linde 1
Reeks A

Op zaterdag 17 december werd het kerstfeestje voor de jeugd gehouden. Naar jaarlijkse traditie werd dit gecombineerd met de tweede ronde van ons TOSK-tornooi. Net zoals in de eerste ronde speelde ook nu iedereen samen maar achteraf werden er aparte klassementen opgemaakt.

In de A-reeks begon MichaMichaël met een salonremise tegen Glenn. Daarna liet hij echter niets meer liggen en daarmee kroonde hij zich tot winnaar van de middag. Thomas stond lange tijd aan de leiding maar een verrassende nederlaag tegen Gaitan deed hem op de tweede plaats stranden. Glenn moest het tegen heel wat van zijn jeugdspelers opnemen en zij maakten het hem niet gemakkelijk. Desondanks eindigde hij toch derde.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Michaël 5,5
2 Pincket Thomas 5
3 Dayer Glenn 4,5
4 Vanden Bussche Steven 4
5 Wuyts Tom 4
6 Callebaut Giovanni 3
7 Kim Oleg 3

Reeks B

In de B-reeks maakten naast de “gevestigde waarden” ook enkele spelers van stap 1 en 2 hun opwachting. Voor de meesten hun eerste tornooi!

In deze reeks werd het een nek aan nek race tussen Jaron, de winnaar van het eerste tornooi, en Gaitan. Deze laatste kwam echter geregeld uit tegen spelers uit de A-reeks. Zo beet Thomas er zijn tanden op stuk. Gaitan verdedigde in het begin taai en helemaal op het einde zette hij Thomas mooi mat! Een knappe prestatie die Thomas zelfs de tornooiwinst kostte. Ook Jaron speelde tegen enkele kleppers maar hij kon, ondanks goed spel, niet stunten. Naarmate het tornooi vorderde keken beide spelers meer en meer naar het resultaat van hun rivaal. Geen van beide wilde ook maar een duimbreed toegeven en bijgevolg eindigden ze beide op de eerste plaats. Ook de derde plaats werd netjes gedeeld tussen Milan en Vincent.

Eindstand :

Naam Punten
1 Poppe Gaitan 4
2 Qvick Jaron 4
3 Qvick Milan 3
4 Van Hoof Vincent 3
5 Robbijns Robby 2
6 Vandekerckhove Eli 2
7 Van Nuffel Milan 2
8 Tanghe Joran 2
9 Gaytaev Mairbek 1,5
10 Gaytaev Islambek 1
11 Rotsaert Matt 0,5
Reeks A

Op zaterdag 28 april werd het derde TOSK-tornooi georganiseerd. Deze ronde kwam precies op een slecht moment want er was een mindere opkomst dan gewoonlijk.

In de A-reeks speelde slechts vier spelers mee. Dit gaf de gelegenheid om de spelers een dubbele round-robin te laten spelen. In alle partijen werd er tot het uiterste gegaan om de punten te binnen te rijven. Na afloop bleek dat de top drie op een zakdoek van elkaar eindigde. Glenn en ikzelf eindigden gedeeld eerste, terwijl Steven op slechts een halfje volgde. Alexey speelde niet slecht maar mist duidelijk competitieritme.

Eindstand :

Naam Punten
1 Dayer Glenn 4
2 Pincket Michaël 4
3 Vanden Bussche Steven 3,5
4 Parfenov Alexey 0,5

Reeks B

In de B-reeks waren er 8 spelers present. Hier werd een enkele round robin gespeeld. De favoriet was Gaitan maar reeds in de eerste ronde liep het mis. Daarin moest hij het opnemen tegen Jaron en na een blunder van Gaitan, trok Jaron aan het langste eind. Toen Gaitan enkele ronden later nog eens de mist in ging tegen Joran, kon hij zijn titelambities opbergen.

Zowel Joran al Jaron lieten geen steek vallen en ze mochten in de laatste ronde uitmaken wie het tornooi zou winnen in een onderling duel. Joran kon zijn zenuwen het beste de baas blijven en won het duel. Jaron werd verdienstelijk tweede en Gaitan vervolledigde het podium.

Eindstand :

Naam Punten
1 Tanghe Joran 7
2 Qvick Jaron 6
3 Poppe Gaitan 5
4 Vanloo Linde 3
5 Tanghe Philippe 3
6 Vanloo Thomas 2
7 Goowij Viktor 2
8 Goowij Alexander 0
Reeks A

Op zaterdag 26 mei werd het vierde en laatste TOSK-tornooi georganiseerd. In de A-reeks traden slechts 4 spelers aan. Doordat er weinig deelnemers waren werd er geopteerd om een enkele round robin te spelen maar op een langer tempo. Na deze round robin toonde Michaƫl dat hij de sterkste was. Hij won van Steven en speelde remise tegen Thomas en Alex, die samen tweede eindigden.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Michaël 2
2 Pincket Thomas 1,5
3 Verboven Alex 1,5
4 Vanden Bussche Steven 1

Reeks B

In de B-reeks waren er heel wat meer deelnemers en was de spanning te snijden van begin tot einde. Al in de eerste ronde speelden de nummers 1 en 2 in de tussenstand tegen elkaar. Net zoals de vorige keer trok Jaron aan het langste eind en was Gaitan op achtervolgen aangewezen. Jaron moet zich echter te zege zeker gevoeld hebben want ook hij kwam een accidentje tegen. Zo kwamen drie spelers in aanmerking voor de tornooiwinst : Jaron, Gaitan en Giovanni. Uiteindelijk was het Gaitan die aan het langste eind trok, op een halfje gevolgd door Jaron. Giovanni eindigde verdienstelijk derde.

Eindstand :

Naam Punten
1 Poppe Gaitan 6
2 Qvick Jaron 5,5
3 Callebaut Giovanni 5
4 Tanghe Joran 4,5
5 Vanloo Linde 3
6 Gaytaev Mairbek 2
7 Gaytaev Islambek 2
8 Vanloo Thomas 0
Reeks A

In de totaalstand is Steven de enige die de vier ronden gespeeld heeft. Omdat slechts de drie beste tornooien meetellen voor het eindklassement, eindigen Steven en ikzelf gedeeld eerste. Thomas vervolledigt het podium en strand op amper een half punt.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Totaal
1 Vanden Bussche Steven 4 4 3,5 (1) 11,5
2 Pincket Michaël - 5,5 4 2 11,5
3 Pincket Thomas 4,5 5 - 1,5 11
4 Dayer Glenn - 4,5 4 - 8,5
5 Callebaut Giovanni 4 3 - - 7
6 Kim Oleg 4 3 - - 7
7 Parfenov Alexey 4 - 0,5 - 4,5
8 Wuyts Tom - 4 - - 4
9 Callebaut Katia 3 - - - 3
10 Verboven Alex - - - 1,5 1,5

Reeks B

In de algemene stand zag het er na het tornooi goed uit voor Jaron. Maar omdat ook hier slechts de beste drie resultaten meetellen in de eindstand was het nog even bang afwachten tot de punten geteld waren. Na de hertelling behield Jaron nog een half puntje voorsprong op Gaitan en volgt zo zijn broer op als eindwinnaar van het TOSK-tornooi. Joran eindigde derde.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Totaal
1 Qvick Jaron (3,5) 4 6 5,5 15,5
2 Poppe Gaitan (3) 4 5 6 15
3 Tanghe Joran 3 (2) 7 4,5 14,5
4 Vanloo Linde 1 - 3 3 7
5 Qvick Milan 3 3 - - 6
6 Callebaut Giovanni - - - 5 5
7 Vanloo Thomas 2 - 2 0 4
8 Gaytaev Mairbek - 1,5 - 2 3,5
9 Gaytaev Islambek - 1 - 2 3
10 Tanghe Philippe - - 3 - 3
11 Van Hoof Vincent - 3 - - 3
12 Abramovitch Roman 3 - - - 3
13 Goowij Viktor - - 2 - 2
14 Van Nuffel Milan - 2 - - 2
15 Vandekerckhove Eli - 2 - - 2
16 Robbijns Robby - 2 - - 2
17 Rotsaert Matt> - 0,5 - - 0,5
18 Goowij Alexander - - 0 - 0
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël