TOSK 2014 - 2015

  • Tornooi 1
  • Tornooi 2
  • Tornooi 3
  • Tornooi 4
  • Tornooi 5
  • Totaal

Op zaterdag 22 november 2014 werd het eerste van vijf TOSK-tornooien georganiseerd. Net zoals vorig jaar is het vooral de bedoeling om een competitie te organiseren voor recreanten en jeugdspelers. In deze eerste ronde kwamen 10 spelers opdagen om zich met elkaar te meten. In dit tornooi werd geopteerd om alle spelers in een reeks te laten spelen. Voor het eindklassement werd er wel een appart klassement opgemaakt.

Tijdens het tornooi toonde Gaitan zich duidelijk de sterkste. Achter hem was er een hevige strijd voor de tweede plaats. Die plaats werd gedeeld door Casimir (stap 2) en Lucas (stap 3) de tweede plaats. Een knappe prestatie van Casimir!

Eindstand :

Naam Punten
1 Poppe Gaitan 9
2 Hollanders Luca 7
3 Roose Casimir 7
4 Peeren Yonas 6
5 Pintalon Louis 5
6 Sogomonian Ruben 4,5
7 Pintalon Seppe 2
8 Roose Hoara 2
9 Pintalon Esmee 1
10 Bleyaert Jara 0,5

Het kersttornooi vond plaats op zaterdag 20 december 2014. Er werd gespeeld in 2 reeksen. In de A-reeks waren er 12 spelers en in de B-reeks 22.

In de A-reeks was het uitkijken naar de sterkere jeugd en enkele volwassenen. Werd het een duel Thomas – Steven voor de eindzege of zorgden enkele outsiders (Alexey, Hugo, Theo) voor verrassingen? In de tweede ronde moest Thomas al de degens kruisen met Steven. Thomas won deze partij en kwam samen met Hugo alleen aan de leiding. In de daaropvolgende ronde werd Thomas alleen leider. Alle spelers stonden al minimum een punt achter.

Er werd nog 1 ronde gespeeld voor we toe waren aan een rustpauze. Daarin verloor Thomas zijn eerste punten. Hij speelde remise tegen Guido. De achtervolgers naderden tot op een halfje.

In de pauze werden er boterkoeken geserveerd en mochten de jeugdspelertjes een cadeautje kiezen.

Na de pauze volgden er nog 3 ronden voor de A-reeks en 2 voor de B-reeks. Thomas won van Joran maar de dichtste achtervolgers wonnen ook hun partij. Een ronde later kwam Steven terug tot op een halfje. Steven won zijn partij terwijl Thomas remise speelde tegen Alexey. In de laatste ronde kon er nog vanalles gebeuren. Thomas nam het op tegen Theo en Steven mocht het opnemen tegen Tom. Thomas had vlug gedaan met zijn partij. Beide spelers kwamen remise overeen. Hierdoor werd Thomas de eindwinnaar. Steven kwam terug op gelijke hoogte maar strandde op de tweede plaats.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 5,5
2 Vanden Bussche Steven 5,5
3 Parfenov Alexey 4,5
4 Roman Hugo 4
5 Brackx Theo 4
6 Podevijn Guido 3,5
7 Poppe Gaitan 3,5
8 Tanghe Joran 3,5
9 Wuyts Tom 3,5
10 Eggers Roel 3
11 De Meyere Kathleen 1
12 Van Laere Claire 0,5

Reeks B

In de B-reeks was het ook spannend. Drie spelers eindigden samen op de eerste plaats. Via het scheidingssyteem werd Casimir de winnaar. Louis en Vincent werden respectievelijk tweede en derde. Tibo, die vierde eindigde, volgde maar op een punt. In deze reeks ging iedereen tevreden naar huis want ze hadden allemaal een cadeautje mogen nemen en kregen boterkoeken voorgeschoteld.

Eindstand :

Naam Punten
1 Roose Casimir 5
2 Pintalon Louis 5
3 Van Hoof Vincent 5
4 Vermeersch Tibo 4
5 Nieuwenhuyse Beau 4
6 Sogomonian Ruben 3,5
7 Roose Hoara 3,5
8 Goderis Remi 3,5
9 Desmedt Tiemen 3,5
10 Ovenden Bernd 3,5
11 Peeren Yonas 3
12 Abramovich Yana 3
13 Christiaen Maurice 3
14 Persoons Sil 2,5
15 Goderis Julie 2,5
16 Van Laere Fanny 2,5
17 Bleyaert Jara 2,5
18 Pintalon Esmee 2
19 Cocquyt Ben 1,5
20 Pintalon Seppe 1,5
21 Lauren 1
22 Costercu Adrien 0,5

 

 
     
 
     
 

Op zaterdag 14 februari stond het derde TOSK tornooi gepland. Voor deze ronde kwamen er maar 12 schakers opdagen. Wegens deze mindere opkomst speelde iedereen in één reeks. Om iedereen een kans te geven besloot tornooileider Yen om met een tijdshandicap te spelen. Per 50 elopunten verschil kwam er 1 minuut bij bij de lagergeklasserde speler en ging er 1 minuut af bij de hogergeklasseeerde speler.

Yen was de hoogstgeklasseerde speler en kreeg tegen de verschillende jonge spelertjes maar 2 minuten. Tegen de betere spelers kreeg Yen meer tijd maar in elke partij had hij veel minder tijd dan zijn tegenspeler. Dit maakte voor Yen niet veel uit. Hij won al zijn partijen en won zo het tornooi.

Deze tijdshandicap moest ervoor zorgen dat de jongere schakers hun tijd konden gebruiken. Echter gingen ze mee in de blitzfase van de sterkere spelers. Casimir speelde een goed tornooi en behaalde een mooie vijfde plaats. Hij verloor echter van de top drie (wat geen schande is) en wist toch te winnen van Brian.

De partij tussen Steven en Thomas was een interessante partij. Thomas stelde remise voor, Steven weigerde en enkele zetten later verloor steven 2 pionnen. Wat later toen Yen riep dat de pauze gedaan was binnen 5 minuten won Steven een kwaliteit. Wat later won Thomas de kwaliteit terug en gingen we naar een dame eindspel met 3 pionnen meer voor Thomas. Steven staakte de partij.

Enkel in de laatste ronde stond er nog wat op het spel. Wie vervolledigde het podium? Yen was zeker van zijn eerste plaats. Thomas was zo goed als zeker tweede maar wie werd er derde? Vier spelers kwamen nog in aanmerking. Casimir, Brian, Gaitan en Steven. Steven won gemakkelijk van Yonas, Thomas won op eenvoudige wijze van Brian. Gaitan won ook zijn partij. Casimir kon zijn partij niet winnend afsluiten. Hierdoor eindigen Steven en Gaitan op een gedeelde derde plaats. De onderlinge partij bracht geen uitsluitsel want deze eindigde op remise maar de andere scheidingspunten waren in het voordeel van Steven.

Eindstand :

Naam Punten
1 Peeren Yen 7
2 Pincket Thomas 5,5
3 Vanden Bussche Steven 4,5
4 Poppe Gaitan 4,5
5 Roose Casimir 4
6 Wollaert Brian 3,5
7 Van Hoof Vincent 3
8 Roose Hoara 3
9 Peeren Yonas 2,5
10 Bleyaert Jara 2
11 Pintalon Seppe 2
12 Pintalon Esmee 0,5

Op zaterdag 7 maart stond het 4de en voorlaatste Tosk tornooi geprogrammeerd. Net zoals de vorige keer was er weinig volk. Hierdoor werd er in 1 reeks gespeeld maar opnieuw met tijdshandicap.

Van de 12 deelnemers speelden er 5 mee die in de A reeks spelen. De anderen spelen mee in de B reeks. Glenn besloot om mee te doen zodat er geen bye was. In de eerste ronde mochten de sterkere spelers het opnemen tegen enkele jonge jeugdspelertjes. Hierbij hadden Glenn en Thomas 2 minuten, Steven 3 en Gaitan 10 minuten. Zowel Glenn als Thomas wonnen de partij gemakkelijk. Ook Gaitan , Steven, Theo wonnen hun partij. In de tweede ronde mocht Theo het opnemen tegen Thomas. Het ging gelijk op tot Theo een stuk blunderde. Hij verloor dan ook de partij. Louis en Steven behielden het maximum. Glenn moest tevreden zijn met remise tegen Gaitan nadat Glenn enkele zetten te vlug speelde.

In de derde ronde mocht Louis proberen om zijn maximum te behouden tegen Thomas. Glenn speelde tegen Steven. Glenn (wit) wilde remise doen maar Steven moest dan wel toegeven dan Aljechin een goede opening is. Steven weigerde dit toe te geven en verloor zijn partij. Thomas was de enige persoon die het maximum had na 3 ronden.

In de vierde ronde mocht Thomas tegen Glenn spelen en Gaitan tegen Steven. Steven won de partij. Thomas offerde in de partij tegen Glenn. Thomas won 3 pionnen tegen een loper. Kort erna won Thomas nog een kwaliteit. Glenn kon kiezen wat hij sloeg voor zijn toren. Hij kon kiezen uit een loper en een paard. Glenn besloot de loper te slaan waarop Thomas een vervelende schaak speelde. Zo won Thomas de partij.

Thomas had na 4 ronden het maximum en de dichtste achtervolger had reeds 1 punt minder. Steven mocht het dan opnemen tegen Thomas. Thomas verloor deze partij waardoor Steven op gelijke hoogte kwam. De andere achtervolgers volgden toch al op 1 punt.

In de daarop volgende ronden lieten Thomas en Steven geen enkele steek vallen en werden zo gedeeld kampioen. Gaitan was voornamalijk bezig met het uitrekenen hoeveel punten hij voor zou blijven in het eindklassement. Hij dacht dat hij geen steek meer zou laten vallen, maar in de laatste 2 partijen (tegen Casimir en Louis) blunderde hij zijn dame. Echter kon hij tegen Casimir de partij naar zich toe trekken. Tegen Louis lukte dit niet en verloor hij de partij. Een mooie overwinning van Louis!

Eindstand :

Naam Punten
1 Vanden Bussche Steven 8
2 Pincket Thomas 8
3 Brackx Theo 5,5
4 Poppe Gaitan 5
5 Dayer Glenn 4,5
6 Hollanders Luca 4,5
7 Roose Casimir 4,5
8 Pintalon Louis 4,5
9 Roose Hoara 4,5
10 Pintalon Seppe 2
11 Pintalon Esmee 2
12 Bleyaert Jara 1
Reeks A

Op zaterdag 30 mei stond het vijfde en laatste TOSK tornooi op het programma. In de A-reeks waren er na twee ronden nog drie leiders met het maximum van de punten. Deze spelers waren Yen, Thomas en Tom. Logischerwijze volgden in de volgende ronden de onderlinge duels tussen deze spelers. In de derde ronde moesten Yen en Thomas het tegen elkaar opnemen. Deze partij won Yen en in de volgende ronde moest hij het opnemen tegen Tom. Ook deze partij wist Yen te winnen. In de laatste ronde won Yen opnieuw waardoor hij het tornooi won. Nog in de laatste ronde mochten Thomas en Tom onderling uitvechten wie er tweede zou eindigen. De partij eindigde echter in remise waardoor ze beide op de tweede plaats eindigden.

Eindstand :

Naam Punten
1 Peeren Yen 5
2 Wuyts Tom 3,5
3 Pincket Thomas 3,5
4 Roman Hugo 3
5 Dayer Glenn 3
6 Wollaert Brian 3
7 Vanden Bussche Steven 3
8 Pincket Michaël 3
9 Bleyaert Stefaan 2
10 Tanghe Joran 2
11 Eggers Roel 2
12 Brackx Theo 2
13 Podevijn Guido 2
14 Alexander 2
15 De Meyere Kathleen 1

Reeks B

In de B-reeks draaide het tornooi uit op een strijd tussen vier spelers. Deze waren Casimir, Dimitri, Sil en Esmee. De onderlinge partijen zouden dus de doorslag geven en daarin toonde Casimir zich de beste. Hij versloeg zijn tegenstanders één voor één. Zo wint hij het tornooi met de maximum van de punten. Dimitri, Sil en Esmee eindigden gedeeld tweede.

Eindstand :

Naam Punten
1 Roose Casimir 5
2 Dimitri 3,5
3 Persoons Sil 3,5
4 Pintalon Esmee 3,5
5 Pinbtalon Louis 3,5
6 Sogomonian Ruben 3
7 Pintalon Seppe 3
8 Roose Hoara 2,5
9 Bleyaert Jara 2
10 Casteur Victor 2
11 Creve Mats 2
12 Van De Vennet Timor 1
13 Georges Nathan 1

 

 
 
Reeks A

Voor het eindklassement tellen slechts de beste drie tornooien mee. In de A-reeks kroont Thomas zich tot winnaar. Hij heeft amper een half puntje voorsprong op Gaitan en een punt op Steven.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Totaal
1 Pincket Thomas - 5,5 5,5 8 (3,5) 19
2 Poppe Gaitan 9 (3,5) 4,5 5 - 18,5
3 Vanden Bussche Steven - 5,5 4,5 8 (3) 18
4 Peeren Yen - - 7 - 5 12
5 Hollanders Luca 7 - - 4,5 - 11,5
6 Brackx Theo - 4 - 5,5 2 11,5
7 Dayer Glenn - - - 4,5 3 7,5
8 Roman Hugo - 4 - - 3 7
9 Wuyts Tom - 3,5 - - 3,5 7
10 Wollaert Brian - - 3,5 - 3 6,5
11 Podebijn Guido - 3,5 - - 2 5,5
12 Tanghe Joran - 3,5 - - 2 5,5
13 Eggers Roel - 3 - - 2 5
14 Parfenov Alexey - 4,5 - - - 4,5
15 Pincket Michaël - -1 - - 3 3
16 De Meyere Kathleen - 1 - - 1 2
17 Bleyaert Stefaan - - - - 2 2
18 Alexander - - - - 2 2
19 Van Laere Claire - 0,5 - - - 0,5
Reeks B

In de B-reeks kroont Casimir zich tot de winnaar. Hij heeft 2,5 punten voorsprong op Louis en 5,5 punten op Yonas.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Totaal
1 Roose Casimir 7 5 (4) (4,5) 5 17
2 Pintalon Louis 5 5 - 4,5 (3) 14,5
3 Peeren Yonas 6 3 2,5 - - 11,5
4 Roose Hoara (2) 3,5 3 4,5 (2,5) 11
5 Sogomonian Ruben 4,5 3,5 - - 3 11
6 Van Hoof Vincent - 5 3 - - 8
7 Pintalon Esmee (1) 2 (0,5) 2 3,5 7,5
8 Pintalon Seppe (2) (1,5) 2 2 3 6,5
9 Bleyaert Jara (0,5) 2,5 2 (1) 2 6,5
10 Persoons Sil - 2,5 - - 3,5 6
11 Vermeersch Tibo - 4 - - - 4
12 Nieuwenhuyse Beau - 4 - - - 4
13 Goderis Remi - 3,5 - - - 3,5
14 Desmedt Tiemen - 3,5 - - - 3,5
15 Ovenden Bernd - 3,5 - - - 3,5
16 Dimitri - - - - 3,5 3,5
17 Abramovich Yana - 3 - - - 3
18 Christiaen Maurice - 3 - - - 3
19 Goderis Julie - 2,5 - - - 2,5
20 Van Laere Fanny - 2,5 - - - 2,5
21 Casteur Victor - - - - 2 2
22 Creve Mats - - - - 2 2
23 Cocquyt Ben - 1,5 - - - 1,5
24 Lauren - 1 - - - 1
25 Van De Vennet Timor - - - - 1 1
26 Georges Nathan - - - - 1 1
27 Cosercu Adrien - 0,5 - - - 0,5
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël