TOSK 2015 - 2016

  • Tornooi 1
  • Tornooi 2
  • Tornooi 3
  • Tornooi 4
  • Tornooi 5
  • Tornooi 6
  • Totaal

Zaterdag 17 oktober begon het nieuwe TOSK seizoen. Voor het eerste tornooi deden er maar 8 spelers mee. Het tornooi werd gespeeld met een handicap. De betere speler kreeg per stap verschil 3 minuten minder met een minimum van 3 minuten. De lagere speler kreeg 3 minuten meer.

Glenn begon niet al te goed aan het tornooi. De eerste ronde verloor hij van Gaitan. Glenn gaf een betere stelling uit handen. In de tweede ronde verloor Glenn opnieuw ditmaal van Maarten. In de derde ronde sprokkelde glenn zijn eerste puntjes. Hij speelde remise tegen Thomas.

Nog in ronde één verloor Maarten van Thomas en speelden Casimir en Hoara tegen elkaar remise.

In de tweede ronde wonnen Gaitan en Thomas hun partij tegen Casimir en Alex.

Na drie ronden hadden we nog één speler met het maximum van de punten en dat was Gaitan. Thomas volgde op een halfje en Maarten op een punt.

In de vierde ronde verloor Maarten van Alex. Terwijl Glenn, Thomas en Gaitan hun partij wel wisten te winnen. In de vijfde ronde verloor Glenn van Casimir terwijl Maarten, Gaitan en Thomas hun partij wonnen.

Gaitan begon zo aan zijn laatste twee partijen (tegen Thomas en Maarten) met een half puntje meer dan Thomas en twee punten meer dan Maarten. In ronde zes werd de absolute topper gespeeld tussen Gaitan en Thomas. De winnaar nam een optie op de eindzege van het eerste TOSK tornooi dit seizoen. In deze partij verloor Gaitan kansloos. Maarten kwam terug tot op een punt maar kon nog hoogstens tweede worden.

In de laatste ronde won Thomas gemakkelijk zijn partij tegen Bjorn en zo het tornooi. Maarten en Gaitan speelden een felbevochten partij. Hierin werd er enkele malen serieus geblunderd maar het werd niet altijd afgestraft. Gaitan blunderde zijn dame maar Maarten nam het cadeau niet aan. Niet veel later blunderde Maarten een stuk, wat Gaitan wel aannam. Maar Gaitan blunderde zijn stuk terug, waarna zijn stelling slecht was. Gaitan probeerde nog om terug te vechten maar Maarten liet de zege en de bijhorende tweede plaats niet mee schieten.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 6,5
2 Passchyn Maarten 6
3 Poppe Gaitan 5
4 Dayer Glenn 3,5
5 Dewulf Bjorn 3
6 Roose Casimir 2,5
7 Peeters Alex 2
8 Roose Hoara 0,5

Het kersttornooi vond plaats op zaterdag 19 december 2015. Er werd gespeeld in 2 reeksen. In de A-reeks waren er 18 spelers en in de B-reeks 19.

In de A-reeks leek het een duel te worden tussen Yen en Tijs, die de hoogste elo hadden. Het was echter uitkijken of de outsiders zoals Maarten, Thomas, Michaël en Michael zich ook niet zouden mengen in de strijd. Dat Yen en Tijs het niet cadeau zouden krijgen bleek al in de eerste ronde. Daarin speelden Michaël en Yen een spectaculaire partij, die Yen eigenlijk moest verliezen maar in tijdsnood kon hij zich nog redden en de partij winnen.

In de tweede ronde wonnen zowel Yen als Tijs hun partij. In de derde ronde was dit echter anders. Zowel Yen als Tijs raakten niet verder dan remise. Desondanks waren Yen en Tijs de leiders na drie ronden. Ze werden op de voet gevolgd door een pelotonnetje achtervolgers die nog hoopten op een misstap van de leiders.

Daarna volgde een pauze. Daarin kreeg iedereen boterkoeken vergezeld van cola of ice tea. Nadat de buikjes rond gegeten waren, wisselden de jeugdspelertjes (via een loting) cadeautjes uit, waarna iedereen zich terug achter de schaaktafel plaatste.

In de vierde ronde stond de topper tussen Yen en Tijs op het programma. Na een mooie partij was het Tijs die aan het langste eind trok. Zo werd Tijs leider en had hij in de laatste ronde genoeg aan een remise tegen Maarten maar ... die kon bij winst zelf ook nog het tornooi winnen. Tijs kende wat problemen tijdens zijn partij en verloor uiteindelijk. Zo wint Maarten het tornooimet een punt voorsprong op Tijs. Yen kwam in deze ronde niet verder dan remise tegen Kevan waardoor hij nog uit de top drie tuimelt. De tweede plaats werd gedeeld door maar liefst vier spelers!

Eindstand :

Naam Punten
1 Passchyn Maarten 4,5
2 Cocquyt Tijs 3,5
3 Seynaeve Kevan 3,5
4 Pincket Michaël 3,5
5 Vanden Bussche Steven 3,5
6 Peeren Yen 3
7 Pincket Thomas 3
8 Podevijn Guido 3
9 Wuyts Tom 3
10 Verstraete Michael 2,5
11 Jean Mark 2
12 Justin 2
13 Demeuter Robert 2
14 Randee 2
15 De Meyere Kathleen 2
16 Dewulf Bjorn 1
17 Wouter 1
18 Desmedt Stefaan 0

Reeks B

In de B-reeks was het ook spannend. Uiteindelijk wist Casimir het tornooi te winnen met het maximum van de punten. Zo bleef hij Louis en Alex voor die samen op de tweede plaats eindigden op een punt van Casimir. In deze reeks ging iedereen tevreden naar huis want ze hadden allemaal een cadeautje mogen nemen en kregen boterkoeken voorgeschoteld.

Eindstand :

Naam Punten
1 Roose Casimir 5
2 Pintalon Louis 4
3 Peeters Alex 4
4 Pintelon Seppe 3,5
5 Creve Mats 3
6 Cocquyt Ben 3
7 Ovenden Bernd 3
8 Lhoest Baptistin 3
9 Luyckx Tiemen 2,5
10 Creve Axl 2,5
11 Vandevyvere Darius 2,5
12 Lauren 2
13 Brookmeersch Tristan 2
14 Desmedt Tiemen 2
15 Everaert Nigel 2
16 Lander 2
17 Amalia 1,5
18 Linde 1,5
19 Brookmeersch Luna 1

 

 
     
 
     
 

Op zaterdag 23 januari 2016 stond het derde TOSK tornooi geprogrammeerd. Er werd in 1 reeks gespeeld, waarbij de volwassenen met een tijdshandicap speelden.

De tijd in een partij tussen een jeugdspeler en een volwassenen bedroeg 15 minuten voor de jeugdspeler en 5 minuten voor de volwassene. De tijd in een partij tussen 2 jeugdspelers of 2 volwassene bedroeg 15 minuten per persoon per partij. Het was uitkijken hoe de jeugd ging presteren in het tornooi. En wie het tornooi ging winnen.

De verrassing bij de jeugd kwam van Dimitri. Hij behaalde 5 punten en werd zo gedeeld derde. Hij verloor enkel van Thomas en Steven. In de andere partijen won hij vlot zijn partijen tegen andere jeugdspelers.

Na drie ronden was er nog één leider met het maximum. Dit was Maarten. Thomas en Steven deelden de punten in die ronde. In ronde vier nam Thomas en Steven het commando over van Maarten. Maarten verloor zijn partij tegen Thomas. In de daarop volgende ronde werd Thomas alleen leider. Hij won redelijk gemakkelijk van Glenn, terwijl Steven verloor van Maarten. In ronde zes bleef Thomas alleen aan de leiding en was toen al zeker van de eindzege. Maarten had namelijk verloren van Joran.

Door de nederlaag van Maarten in ronde zes werd het spannend voor plaats 2 en 3. Dimitri had de moeilijkste opdracht. Hij moest het opnemen tegen Thomas. In de partij speelde Dimitri enkele tragere zetten waardoor de aanval van Thomas doorslaggevend was. Maarten won zijn partij en werd zo derde. Ook Steven won zijn partij en eindigde zo op plaats 2.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 6,5
2 Vanden Bussche Steven 5,5
3 Passchyn Maarten 5
4 Zotikishvili Dimitri 5
5 Tanghe Joran 5
6 Roose Casimir 4
7 Dayer Glenn 4
8 Gumbosuren Kristina 4
9 Nieuwenhuyse Beau 4
10 Roose Hoara 4
11 Thienpont Arthur 4
12 Peeters Alex 3
13 Gumbosuren Kristof 3
14 Persoons Sil 3
15 Cocquyt Ben 3
16 Ibrahim 3
17 Dewulf Bjorn 3
18 Everaert Nigel 2,5
19 Broockmeersch Tristan 2
20 Broockmeersch Luna 2
21 Eggers Ilias 1
22 Vellemans Joren 0,5

Op zaterdag 5 maart stond er een nieuwe TOSK ronde geprogrammeerd. Hierin namen verschillende jeugdspelers en volwassenen het tegen elkaar op. Elke speler kreeg een stap toegekend; 2 spelers uit dezelfde stap kregen elk 15 minuten, 1 stap verschil: 15 – 20 minuten, 2 stappen verschil: 15 – 25, 3 stappen verschil 10 – 25 en 4 stappen of meer verschil 5 – 25.

Het was uitkijken of Dimitri even goed ging presteren of de vorige ronde, hoe de nieuwe deelnemers gingen presteren en vooral wie van de “favorieten” Yen, Maarten en Thomas zich ging laten ringeloren door de jeugd en wat de volwassenen gingen doen zoals Karel, Albert en Kathleen. Reeds in ronde 2 moesten Yen en Maarten de degens met elkaar kruisen. Het werd een partij waar er niet veel in gebeurde tot Maarten een toren won maar er wel 2 stukken voor moest geven. Deze 2 stukken waren veel sterker dan de toren. Hierdoor won Yen zijn partij.

Bij de jeugd won Alex van Casimir voor de rest werd de logica gerespecteerd. Karel verloor een aantal partijen tegen jeugdspelers mede door het grote tijdsverschil. Dit was ook het geval bij Kathleen. Albert won een aantal partijen waaronder 1 waarbij hij verloren stond. Dit overkwam hem ook toen hij tegen Beau speelde. Beau kwam verloren te staan en net op dat moment dacht ze heel lang na tot Albert zijn vlag viel. Albert was vergeten om zijn klok in te duwen.

Dan terug naar de top van het klassement. In ronde 4 nam Thomas het op tegen Yen. In deze partij offerde Yen een stuk om de zwarte dame in te sluiten. Echter speelde Yen enkele zetten in de verkeerde volgorde waardoor Thomas dameverlies kon vermijden. Er werd nog doorgespeeld maar het moment dat Yen een tweede stuk verloor gaf hij op. Hierdoor werd Thomas alleen koploper.

In de laatste ronde moest Thomas het nog opnemen tegen Maarten. Er werd voor de wedstrijd remise voorgesteld maar Maarten weigerde. Er werd gespeeld en in deze partij gebeurde er niet veel. Tot de lijnen wat meer geopend werden. Door deze open lijnen kreeg Maarten een vrijpion. Net toen hij ging kunnen promoveren stelde hij remise voor want hij had weinig tijd. Thomas weigerde dit en vond toen een knappe combinatie om te winnen. Maarten gaf er de brui aan.

Thomas won het tornooi met 1 punt voor op Yen en 2 op maarten en Alex.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 6
2 Peeren Yen 5
3 Passchyn Maarten 4
4 Peeters Alex 4
5 Roose Casimir 3,5
6 Zotikishvili Dimitri 3
7 Gaytaev Islambek 3
8 Roose Hoara 3
9 De Meyere Kathleen 3
10 Nieuwenhuyse Beau 3
11 Albert 3
12 Tytgat Karel 2,5
13 Sogomonian Ruben 2
14 Peeren Yonas 1
15 Khachatryan Gagik 1
16 Monbaliu Alexander 1

Op zaterdag 30 april stond het vijfde en voorlaatste TOSK tornooi geprogrammeerde. Er werd besloten om opnieuw met tijdshandicap te werken. Er waren 24 deelnemers, waarvan 10 volwassenen.

Het was opnieuw uitkijken welke jeugdspelers zich tussen de favorieten kon plaatsen. In het tornooi stond er geen maat op Steven. Hij had misschien wel een gemakkelijke loting en kreeg mezelf en Yen tegenover zich als moeilijkste tegenstanders. Steven won alle partijen. Alex die zichzelf overtrof behaalde knap de tweede plaats samen met enkele andere. Er stonden ook weinig onderlinge partijen op het programma.

Eindstand :

Naam Punten
1 Vanden Bussche Steven 5
2 Peeters Alex 4
3 Peeren Yen 4
4 Seynaeve Kevan 4
5 Poppe Gaitan 4
6 Passchyn Maarten 3
7 Roose Hoara 3
8 Pincket Thomas 3
9 De Meyere Kathleen 3
10 Christilla 3
11 Zotikishvili Dimitri 3
12 Peeren Yonas 2
13 Roose Casimir 2
14 Ovenden Bernd 2
15 Monbaliu Alexander 2
16 Dewulf Bjorn 2
17 Sogomonian Ruben 2
18 Hollanders Luca 2
19 Georges Andy 2
20 Khachatryan Gagik 2
21 Everaert Nigel 1
22 Georges Nathan 1
23 Gaytaev Islambek 1
24 Khachatryan Aram 0

Op zaterdag 21 mei 2016 stond het zesde en laatste TOSK tornooi op het programma. Omdat er te weinig spelers voor de A-reeks waren, werd er in één reeks gespeeld. De favorieten om het tornooi te winnen waren Thomas, Michaël en Karel. Daarnaast was het ook uitkijken wat de betere jeugdspelers zoals Casimir, Alex en Dimitri zouden doen.

Al in de eerste ronde stond een topper op het programma. Deze ging tussen Michaël en Karel. De partij werd gewonnen door Michaël in het eindspel. In de tweede ronde moesten Michaël en Alex het tegen elkaar opnemen. Hierin liet Alex zich verleiden om te vlug te spelen en dat brak hem zuur op. In derde ronde werden er twee toppers afgewerkt. De ene ging tussen Michaël en Thomas. Deze partij eindigde op remise. De andere topper ging tussen Dimitri en Casimir. Daarin leek Dimitri een winnende aanval te hebben maar hij miste in tijdsnood waardoor Casimir de partij won. Na drie ronden was Casimir alleen leider. Hij had een half puntje voorsprong op Thomas en Michaël en een punt op Dimitri. In de vierde ronde werden opnieuw twee toppers gespeeld. In de ene topper moest Casimir het opnemen tegen Thomas. Het geluk dat Casimir in de vorige ronde had, was nu weggelegd voor Thomas. In een stelling die beter was voor Casimir blunderde hij en ging Thomas met de winst aan de haal. In de andere topper speelden Michaël en Dimitri tegen elkaar. Daarin trok Michaël aan het langste eind na een blunder van Dimitri. Nu waren Michaël en Thomas samen leider en in de laatste ronde wonnen zowel Thomas als Michaël hun partij, zij het niet zonder moeite. Zo winnen ze samen het TOSK tornooi. Karel werd derde op een half puntje van de winnaars.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Michaël 4,5
2 Pincket Thomas 4,5
3 Tytgat Karel 4
4 Roose Casimir 3
5 Peeters Alex 3
6 Zotikishvili Dimitri 3
7 Georges Andy 3
8 Dewulf Bjorn 3
9 Roose Hoara 3
10 Gaytaev Islambek 2,5
11 Ovenden Bernd 2,5
12 Sogomonian Ruben 2
13 Vandevyvere Darius 2
14 Armine 2
15 Persoons Sil 2
16 Everaert Nigel 2
17 Khachatryan Gagik 1,5
18 Georges Nathan 1,5
19 Khachatryan Aram 1
20 Cockx Thibault 0
Reeks A

Voor het eindklassement tellen slechts de beste drie tornooien mee. In de A-reeks kroont Thomas zich tot winnaar. Hij heeft 3,5 punten voorsprong op Maarten en vijf punten op Steven.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Totaal
1 Pincket Thomas 6,5 (3) 6,5 6 (3) (4,5) 19
2 Passchyn Maarten 6 4,5 5 (4) (3) - 15,5
3 Vanden Bussche Steven - 3,5 5,5 - 5 - 14
4 Peeren Yen - 3 - 5 4 - 12
5 Poppe Gaitan 5 - - - 4 - 9
6 Dewulf Bjorn 3 (1) 3 - (2) 3 9
7 De Meyere Kathleen - 2 - 3 3 - 8
8 Pincket Michaël - 3,5 - - - 4,5 8
9 Dayer Glenn 3,5 - 4 - - - 7,5
10 Seynaeve Kevan - 3,5 - - 4 - 7,5
11 Tytgat Karel - - - 2,5 - 4 6,5
12 Tanghe Joran - - 5 - - - 5
13 Georges Andy - - - - 2 3 5
14 Cocquyt Tijs - 3,5 - - - - 3,5
15 Podevijn Guido - 3 - - - - 3
16 Wuyts Tom - 3 - - - - 3
17 Albert - - - 3 - - 3
18 Verstraete Michael - 2,5 - - - - 2,5
19 Jean Mark - 2 - - - - 2
20 Justin - 2 - - - - 2
21 Demeuter Robert - 2 - - - - 2
22 Randee - 1 - - - - 2
23 Hollanders Luca - - - - 2 - 2
24 Wouter - 1 - - - - 1
25 Desmedt Stefaan - 0 - - - - 0
Reeks B

In de B-reeks kroont Casimir zich tot de winnaar. Hij heeft amper een half puntje voorsprong op Alex en anderhalf op Dimitri.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Totaal
1 Roose Casimir (2,5) 5 4 3,5 (2) (3) 12,5
2 Peeters Alex (2) 4 (3) 4 4 (3) 12
3 Zotikishvili Dimitri - - 5 3 3 (3) 11
4 Roose Hoara (0,5) - 4 3 3 (3) 10
5 Ovenden Bernd - 3 - - 2 2,5 7,5
6 Nieuwenhuyse Beau - - 4 3 - - 7
7 Everaert Nigel - 2 2,5 - (1) 2 6,5
8 Gaytaev Islambek - - - 3 1 2,5 6,5
9 Cocquyt Ben - 3 3 - - - 6
10 Sogomonian Ruben - - - 2 2 2 6
11 Persoons Sil - - 3 - - 2 5
12 Khachatryan Gagik - - - 1 2 1,5 4,5
13 Vandevyvere Darius - 2,5 - - - 2 4,5
14 Pintelon Louis - 4 - - - - 4
15 Broockmeersch Tristan - 2 2 - - - 4
16 Gumbosuren Kristina - - 4 - - - 4
17 Thienpont Arthur - - 4 - - - 4
18 Pintelon Seppe - 3,5 - - - - 3,5
19 Creve Mats - 3 - - - - 3
20 Lhoest Baptistin - 3 - - - - 3
21 Brouckmeersch Luna - 1 2 - - - 3
22 Gumbosuren Kristof - - 3 - - - 3
23 Ibrahim - - 3 - - - 3
24 Peeren Yonas - - - 1 2 - 3
25 Monbaliu Alexander - - - 1 2 - 3
26 Christilla - - - - 3 - 3
27 Luyckx Tiemen - 2,5 - - - - 2,5
28 Creve Axl - 2,5 - - - - 2,5
29 Georges Nathan - - - - 1 1,5 2,5
30 Lauren - 2 - - - - 2
31 Desmedt Tiemen - 2 - - - - 2
32 Lander - 2 - - - - 2
33 Armine - - - - - 2 2
34 Amalia - 1,5 - - - - 1,5
35 Linde - 1,5 - - - - 1,5
36 Eggers Ilias - - 1 - - - 1
37 Khachatryan Aram - - - - 0 1 1
38 Vellemans Joren - - 0,5 - - - 0,5
39 Cocx Thibault - - - - - 0 0
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël