TOSK 2016 - 2017

  • Tornooi 1
  • Tornooi 2
  • Tornooi 3
  • Tornooi 4
  • Tornooi 5
  • Totaal

Op zaterdag 8 oktober stond het eerste TOSK tornooi gepland. De aanwezige deelnemers werden in 2 reeksen verdeeld. De B-reeks bestond uit schakers van stap 1 en 2. Alle andere deelnemers speelden in reeks A. Het tempo bedraagt 15 minuten per persoon per partij.

In de A-reeks namen de volwassenen het tegen elkaar samen met enkele jeugdspelers. In de eerste ronde wonnen de verwachte spelers hun partij. Al in de tweede ronde moesten twee favorieten, Thomas en Yen, het tegen elkaar opnemen. Hierbij trok Yen aan het langste eind. In de derde ronde namen Yen en Steven, de derde favoriet, het tegen elkaar op. Steven stond de ganse partij beter maar beet toch nog in het zand. Yen won daarop nog alles en werd zo eindwinnaar. In ronde 4 moest Thomas het opnemen tegen Steven met als inzet de tweede plaats. In deze partij trok Steven aan het langste eind. Voor de vierde plaats was het zeer spannend. Uiteindelijk eindigden vier spelers gedeeld vierde!

In de B-reeks waren er zes deelnemers. Hier besloten we op een round robin te spelen. Lauren liet in deze round robin geen spaander heel van de tegenstand en moest maar een halfje toestaan aan Lander. Bij de andere spelers kon iedereen van iedereen winnen en verliezen. Na een spannende strijd eindigde Nicole op de tweede plaats en Lander werd derde.

Eindstand :

Naam Punten
1 Peeren Yen 6
2 Vanden Bussche Steven 5
3 Pincket Thomas 4
4 Zotikishvili Dimitri 3
5 Peeters Alex 3
6 Alexander 3
7 Rousseau Christilla 3
8 Dewulf Bjorn 2
9 Georges Andy 1
10 Peeren Yonas 0

Reeks B

Eindstand :

Naam Punten
1 Lauren 5,5
2 Nicole 4
3 Lander 3,5
4 Tiemen 2
5 Ruth 2
6 Peeren Yorben 1

Op zaterdag 19 november werd het tweede TOSK tornooi georganiseerd. Er kwamen maar liefst 32 spelers opdagen! De favorieten om het tornooi te winnen waren Yen, Maarten en Steven. De favorieten bleken het echter niet gemakkelijk te hebben tegen de jeugdspelers. Alex, Casimir, Dimitri en Hoara maakten het de favorieten vrij lastig maar dankzij hun ervaring konden ze toch aan het langste eind trekken. Uiteindelijk bleken de onderlinge partijen tussen de favorieten de beslissing te maken. Daarin toonde Yen zich de minste want hij verloor van zowel Steven als Maarten. De beslissende partij tussen Steven en Maarten eindigde onbeslist en zo winnen ze samen het tornooi. Yen eindigde op de derde plaats samen met de sterk spelende jeugdspelers Dimitri en Casimir. Alex en Hoara hadden nog een halfje minder.

Eindstand :

Naam Punten
1 Passchyn Maarten 6,5
2 Vanden Bussche Steven 6,5
3 Zotikishvili Dimitri 5
4 Roose Casimir 5
5 Peeren Yen 5
6 Alexander 5
7 Peeters Alex 5
8 Roose Hoara 4
9 Rousseau Christilla 4
10 Desmedt Stefaan 4
11 Miquel 4
12 Yperman Jeffrey 4
13 De Ceuster Ikka 4
14 Georges Andy 4
15 Peeren Yonas 3,5
16 Tiemen 3,5
17 Persoons Sil 3,5
18 Desmedt Tiemen 3,5
19 Eggers Roel 13
20 Thienpont Arthur 3
21 Lauren 3
22 Georges Nathan 3
23 Joseph Quinten 3
24 Opstaele Xandor 2,5
25 Schraepen Jonas 2
26 Costescu Adrien 2
27 Cockx Thibault 2
28 Lander 1,5
29 Joseph Lize 1,5
30 Aliev Elsi 1,5
31 Costescu Irena 1
32 Jasmyn 1

Op zaterdag 17 december stond de derde ronde van de TOSK op het programma. Naar jaarlijkse gewoonte viel dit tornooi ook samen met ons kerstfeest.

In de A-reeks leek de titel een strijd te worden tussen Maarten, Michaël, Steven en Yen. Dit bleek ook zo te zijn want na twee ronden waren ze nog de enige leiders en in ronde volgden logischerwijze ook de eerste toppers. Zo namen Maarten en Michaël het tegen elkaar op en ook Steven en Yen bekampten elkaar. Michaël won zijn partij in het pionneneindspel en Steven stuntte tegen Yen nadat Yen al na vijf zetten een stuk voor stond. Na de vierde ronde bleven Michaël en Steven samen aan de leiding staan nadat Steven een sportieve remise toeliet. De laatste ronde zou dus beslissend zijn voor de tornooiwinst en opnieuw werden er twee toppers gespeeld. Zo namen Maarten en Steven het tegen elkaar op en in de andere partij namen Yen en Michaël het tegen elkaar op. Zowel Yen als Maarten deden wat ze moesten doen en dat was winnen. Zo springen ze in extremis over Michaël en Steven naar de eerste plaats.

In de B-reeks leek het een strijd te worden tussen Alex, Casimir en Dimitri. Dit werd het ook maar ook Hoara mengde zich in de titelstrijd. Door het lot werden hier niet alle toppers gespeeld maar in de toppers die wel gespeeld werden toonde Dimitri zich duidelijk de sterkste. Zo wint hij het tornooi met het maximum van de punten. Alex, Casimir en Hoara eindigden samen tweede op een punt van Dimitri.

Na het tornooi konden de spelers boterkoeken nuttigen en werden er nog geschenken uitgewisseld. Zo kunnen we terugblikken op een geslaagd kerstfeest waar er maar liefst 40 spelers aanwezig waren!

Eindstand :

Naam Punten
1 Passchyn Maarten 4
2 Peeren Yen 4
3 Vanden Bussche Steven 3,5
4 Pincket Michaël 3,5
5 Wuyts Tom 3
6 Poppe Gaitan 3
7 Bleyaert Stefaan 3
8 Eggers Roel 2,5
9 Miquel 2
10 Vellemans Jan 2
11 Pierloot Luc 1,5
12 Vandevyvere Wouter 1
13 Tytgat Karel 1
14 Desmedt Stefaan 1

Reeks B

Eindstand :

Naam Punten
1 Zotikishvili Dimitri 5
2 Peter Alex 4
3 Roose Casimir 4
4 Roose Hoara 4
5 Cocquyt Ben 3,5
6 Peeren Yonas 3,5
7 Joseph Quinten 3
8 Bleyaert Jara 3
9 Van Laere Claire 3
10 Bleyaert Nona 3
11 Lander 3
12 Giordano 2,5
13 Costescu Adrien 2,5
14 Vandevyvere Darius 2,5
15 Thienpondt Arthur 2
16 Pierloot Joran 2
17 Van Laere Fanny 2
18 Persoons Sil 2
19 Vrielynck Emma 2
20 Desmedt Tiemen 2
21 Ruth 2
22 Aliev Elsi 2
23 Monbaliu Johannes 1
24 Joseph Lize 1
25 Isakhanyan Veronica 1
26 Vandevyvere Aurita 0

Op zaterdag 4 februari stond er opnieuw een TOSK tornooi op het programma. Er werd beslist dat de volwassenen een round robin gingen spelen met als tempo 25 minuten per persoon per partij. Hierin namen Thomas, Yen, Roel, Stefaan, Miquel en Hugo deel.

Het was uitkijken naar wie de eindzege ging gaan. Thomas en Yen wonnen hun partij in ronde 1. In ronde 2 moest Thomas het opnemen tegen Yen. In deze partij probeerde Yen een koningsaanval op te zetten, maar thomas counterde gepast in het centrum. Thomas won dan een pion en ging verder naar het eindspel. Echter had Thomas te weinig tijd om het eindspel af te werken en stelde remise voor. Dit weigerde Yen niet. In de overige rondes lieten Yen en Thomas geen steek meer vallen. Hierdoor winnen ze het tornooi. Op de derde plaats eindigde Hugo. Roel zelf kende een echte baaldag (of was al in vakantiemodus) want hij verloor al zijn partijen.

Bij de jeugd ging het er ook spannend aan toe. In de eerste 6 ronden liet Yonas maar een halfje liggen tegen Arno. Arno zelf stond na 6 ronden op een halfje van Yonas. Er volgden nog twee spelers op 1 punt van Yonas. In de laatste ronde verloor Yonas. De spelers die op 1 punt volgden wonnen hun partij. Zo kwamen ze op gelijke hoogte van Yonas. Nu moesten ze wachten tot Arno gedaan had met zijn partij. Hij moest winnen om het tornooi alleen te winnen. Bij een puntendeling waren er 4 winnaars. Jammer maar helaas verloor Arno zijn laatste partij. Hierdoor zakt hij van plaats 2 naar plaats 4 en kronen Quiten, Brent en Yonas zich tot de winnaars van het tornooi.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 4,5
2 Peeren Yen 4,5
3 Roman Hugo 3
4 Miquel 2
5 Bleyaert Stefaan 1
6 Eggers Roel 0

Reeks B

Eindstand :

Naam Punten
1 Joseph Quinten 6
2 Brent 6
3 Peeren Yonas 6
4 Eggers Arno 5,5
5 Thienpont Arthur 5
6 Costescu Adrien 5
7 Bleyaert Nona 4
8 Mathis 4
9 Nicole 3,5
10 Costescu Irena 3,5
11 Vellemans Joren 3,5
12 Opstaele Xandor 3,5
13 Joseph Lize 3,5
14 Khachatryan Gagik 3
15 Peeren Yorben 2

Op zaterdag 27 mei stond de laatste ronde van de TOSK op het programma. In totaal kwamen er een twintigtal spelers opdagen. Zij werden ingedeeld in een A- en een B-reeks en speelden dan een afzonderlijk tornooi van vijf ronden.

In de A-reeks moest Steven minstens 4,5 halen (en dus het tornooi winnen) om Yen in te halen en de TOSK nog te winnen. Nadat er in de eerste ronde geen verrassingen vielen te noteren, stond in de tweede ronde al de topper tussen Steven en Yen op het programma. Daarin won Yen snel een kwaliteit maar kreeg Steven wel het initiatief. Net toen Yen van onder de druk weg raakte, blunderde hij zijn kwaliteit terug. Zijn stelling was daarna verloren want hij stond twee pionnen achter. Steven kende daarna geen problemen meer om het punt in de wacht te slepen. Yen moest nu hopen dat Steven nog een punt zou laten liggen in een van de volgende drie ronden. Tijdens de derde ronde moest Steven het opnemen tegen Maarten. Ook deze partij sloot hij winnend af. Zo stonden Michaël en Steven na drie ronden samen aan de leiding. Logischerwijze moesten ze het in de vierde ronde tegen elkaar opnemen. Hier dreigde er een complex eindspel op het bord te komen maar dit werd voorkomen door eeuwig schaak. Zo bleven Steven en Michaël samen aan de leiding staan. In de laatste ronde zou de beslissing vallen over tornooi en eindwinst. Steven moest het daarin opnemen tegen Thomas, terwijl Michaël Yen moest bekampen. Steven won zijn partij, maar Michaël moest het onderspit delven tegen Yen. Zo wint Steven dus het tornooi. Hij had een half puntje voorsprong op Yen en Maarten. In het eindklassement, waarvoor slechts de beste drie tornooien meetellen, springt Steven in extremis over Yen. Hij wint dus de TOSK in de A-reeks. Hij heeft een half puntje voorsprong op Yen. Dimitri eindigt als derde op 3 punten van Steven.

In de B-reeks was het minder spannend voor de eindwinst. Quinten had al een mooie voorsprong opgebouwd en van zijn concurrenten kwam niemand opdagen. Gelukkig kende het tornooi zelf wel een spannend verloop. Zo waren er wisselende kansen en kwamen er verschillende spelers in aanmerking voor de winst. Uiteindelijk mochten Louis en Ruben in de laatste ronde onderling uitmaken wie het tornooi zou winnen. De spelers verzeilden in een gelijk loper eindspel maar Louis had een pionnetje meer. Louis ging op zoek naar de overwinning en vond die ook. Zo wint Louis het tornooi voor Ruben. In het algemeen klassement is Quinten de winnaar. Adrien werd tweede op 2,5 punten. Lauren vervolledigt de top drie. Hij had 3,5 punten minder dan Quinten.

Eindstand :

Naam Punten
1 Vanden Bussche Steven 4,5
2 Passchyn Maarten 4
3 Peeren Yen 4
4 Pincket Michaël 3,5
5 Zotikishvili Dimitri 2,5
6 Eggers Roel 2,5
7 Podevijn Guido 2,5
8 Pincket Thomas 2
9 Miquel 2
10 De Meyere Kathleen 1,5
11 Georges Andy 1

Reeks B

Eindstand :

Naam Punten
1 Pintelon Louis 4,5
2 Sogomonian Ruben 4,5
3 Joseph Quinten 3
4 Peeren Yonas 3
5 Georges Nathan 3
6 Eggers Ilias 2,5
7 Ruth 2
8 Jerome 2
9 Peeren Yorben 2
10 Jade 1,5
11 Joseph Lize 1

 

 
 
Reeks A

Voor het eindklassement tellen slechts de beste drie tornooien mee. In de A-reeks kroont Steven zich tot winnaar. Hij heeft amper een half puntje voorsprong op Yen en anderhalf punt op Maarten.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Totaal
1 Vanden Bussche Steven 5 6,5 (3,5) - 4,5 16
2 Peeren Yen 6 5 (4) 4,5 (4) 15,5
3 Passchyn Maarten - 6,5 4 - 4 14,5
4 Zotikishvili Dimitri 3 5 5 - (2,5) 13
5 Peeren Yonas (0) 3,5 3,5 6 (3) 13
6 Peeters Alex 3 5 4 - - 12
7 Pincket Thomas 4 - - 4,5 2 10,5
8 Thienpont Arthur - 3 2 5 - 10
9 Roose Casimir - 5 4 - - 9
10 Alexander 3 5 - - - 8
11 Roose Hoara - 4 4 - - 8
12 Miquel - 4 2 2 (2) 8
13 Eggers Roel - 3 2,5 (0) 2,5 8
14 Desmedt Tiemen 2 3,5 2 - - 7,5
15 Rousseau Christilla 3 4 - - - 7
16 Pincket Michaël - - 3,5 - 3,5 7
17 Georges Andy 1 4 - - 1 6
18 Georges Nathan - 3 - - 3 6
19 Persoons Sil - 3,5 2 - - 5,5
20 Eggers Arno - - - 5,5 - 5,5
21 Desmedt Stefaan - 4 1 - - 5
22 Yperman Jeffrey - 4 - - - 4
23 Bleyaert Stefaan - - 3 1 - 4
24 Wuyts Tom - - 3 - - 3
25 Poppe Gaitan - - 3 - - 3
26 Cocquyt Ben - - 3 - - 3
27 Bleyaert Jara - - 3 - - 3
28 Van Laere Claire - - 3 - - 3
29 Roman Hugo - - - 3 - 3
30 Vandevyvere Darius - - 2,5 - - 2,5
31 Podevijn Guido - - - - 2,5 2,5
32 Eggers Ilias - - - - 2,5 2,5
33 Dewulf Bjorn 2 - - - - 2
34 Vellemans Jan - - 2 - - 2
35 Van Laere Fanny - - 2 - - 2
36 Pierloot Luc - - 1,5 - - 1,5
37 De Meyere Kathleen - - - - 1,5 1,5
38 Vandevyvere Wouter - - 1 - - 1
39 Tytgat Karel - - 1 - - 1
Reeks B

In de B-reeks kroont Quinten zich tot de winnaar. Hij heeft 2,5 punten voorsprong op Adrien en 3,5 op Lauren.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Totaal
1 Joseph Quinten - 3 3 6 (3) 12
2 Costescu Adrien - 2 2,5 5 - 9,5
3 Lauren 5,5 3 - - - 8,5
4 Lander 3,5 1,5 3 - - 8
5 Nicole 4 - - 3,5 - 7,5
6 Bleyaert Nona - - 3 4 - 7
7 Opstaele Xandor - 2,5 - 3,5 - 6
8 Joseph Lize - 1,5 1 3,5 (1) 6
9 Brent - - - 6 - 6
10 Vellemans Joren - - 1,5 3,5 - 5
11 Peeren Yorben 1 2 - - 2 5
12 Costescu Irena - 1 - 3,5 - 4,5
13 Pintelon Louis - - - - 4,5 4,5
14 Sogomonian Ruben - - - - 4,5 4,5
15 De Ceuster Ikka - 4 - - - 4
16 Mathis - - - 4 - 4
17 Ruth 2 - - - 2 4
18 Aliev Elsi - 1,5 2 - - 3,5
19 Khachatryan Gagik - - - 3 - 3
20 Giordano - - 2,5 - - 2,5
21 Schraepen Jonas - 2 - - - 2
22 Cockx Thibault - 2 - - - 2
23 Pierloot Joran - - 2 - - 2
24 Vrielynck Emma - - 2 - - 2
25 Jerome - - - - 2 2
26 Jade - - - - 1,5 1,5
27 Jasmyn - 1 - - - 1
28 Monbaliu Johannes - - 1 - - 1
29 Isakhanyan Veronica - - 1 - - 1
30 Vandevyvere Aurita - - 1 - - 1
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël