TOSK 2017 - 2018

  • Tornooi 1
  • Tornooi 2
  • Tornooi 3
  • Tornooi 4
  • Tornooi 5
  • Tornooi 6
  • Totaal

Op zaterdag 7 oktober stond het eerste TOSK-tornooi geprogrammeerd. Er kwam redelijk wat volk op af. Er werd toen besloten om in 2 reeksen te spelen. Een reeks met de volwassenen en de betere jeugdspelers (A-reeks). En een tweede groep tussen jeugdspelers (B-reeks).

In de A-reeks waren Yen en Tijs de favorieten. Maar het was ook uitkijken naar de outsiders Steven, Thomas, Maarten. Iedereen keek ook uit naar de prestaties van Dimitri en Alex, 2 talentvolle jeugdspelers. Er ging eerst een round robin gespeeld worden maar tijdens het tornooi werd beslist om na 5 partijen te stoppen.

In de eerste ronde wonnen de verwachte namen hun match. Tijs had het wel moeilijk tegen Alex, maar die overzag iets. Zo kon Tijs zijn wedstrijd winnen. Thomas mocht het opnemen tegen Miquel en had het ook lastig. Thomas won een pion, maar gaf die later in de partij terug. Niet veel later en in tijdsnood verloor Miquel een toren en ook de partij. Yen won van Maarten en Steen deed hetzelfde tegen Dimitri.

Reeds in ronde 2 mochten de favorieten uitmaken wie aan de leiding ging. Tijs en Yen moesten het tegen elkaar opnemen. Ook Steven en Thomas mochten toen de degens kruisen. Na 2 ronden stonden Tijs en Steven aan de leiding met het maximum van de punten. Zij mochten in de derde ronde uitmaken wie het tornooi ging winnen.

In die derde ronde wonnen Yen, Thomas en Maarten van respectievelijk Miquel, Dimitri en Alex. Ook Tijs won zijn partij. Ook in de laatste 2 rondes liet Tijs geen steek meer vallen en won zo het tornooi met het maximum van de punten. Yen won zijn vierde partij maar in de laatste ronde moest hij het opnemen tegen Steven. Na enkele schermutselingen stond Steven beter waarop Yen remise voorstelde. Steven weigerde, maar niet veel later kwam wel drie maal dezelfde stelling op het bord. Dit werd door niemand geclaimd. Ze speelden rustig door en Yen trok aan het langste eind.

Thomas kon zo derdes worden. Hij had het geluk mee, dat er een onreglementaire zet werd geclaimd, terwijl de klok niet werd ingeduwd. Hierdoor kon Thomas zijn zet herspelen. Niet veel later werd de partij remise. In de laatste ronde had Thomas geen moeite met Alex.

Eindstand :

Naam Punten
1 Cocquyt Tijs 5
2 Peeren Yen 4
3 Pincket Thomas 3,5
4 Vanden Bussche Steven 3
5 Passchyn Maarten 2,5
6 Zotikishvili Dimitri 1
7 Peeter Alex 1
8 Miquel 0

Reeks B

In de B-reeks was het uitkijken hoe de jeugdspelers uit de vakantie modus kwamen en hoe ze de eerste lessen verteerden.

Het werd een spannend tornooi waarbij de betere spelers aan elkaar gewaagd zijn. Iedereen kon punten pakken tegen iedereen. Uiteindelijk eindigde Waleed en Yonas samen op de eerste plaats maar de scheidingspunten waren in het voordeel van Waleed. Ruth en Brent deelden de derde plaats op een half puntje van de winnaars.

Eindstand :

Naam Punten
1 Waleed 4
2 Peeren Yonas 4
3 Ruth 3,5
4 Brent 3,5
5 Joseph Quinten 3
6 Cocquyt Ben 2,5
7 Jerome 2,5
8 Vellemans Joren 2
9 Nicole 2
10 Opstaele Xandor 1
11 Focke Lucas 0,5

In de A-reeks was Thomas favoriet om het TOSK tornooi te winnen. Het was ook uitkijken of Dimitri en Alex hem het vuur aan de schenen konden leggen.

In de eerste ronde verloor Dimitri van Stefaan. Thomas won zijn partij tegen Andy en Alex was bye. In de tweede ronde moest Dimitri het opnemen tegen Thomas. In deze partij verloor Thomas een stuk maar kreeg er wel 2 pionnen voor. In tijdnood stelde Thomas remise voor. Dimitri dacht enkele minuten na en aanvaarde het voorstel. Hierdoor bleef Thomas leider, maar ook Luc en Alex hadden evenveel punten.

In de derde ronde moest Alex de rol bovenaan lossen. Hij verloor van Thomas. Alex blunderde een stuk en verloor hierdoor de partij. Luc won zijn partij van Stefaan waardoor hij co-leider bleef. Dimitri won zijn partij.

In de vier volgende rondes verloor Thomas geen punten meer en won zo zijn reeks. Voor de tweede plaats was het wel nog uitkijken. Hiervoor kwamen nog drie spelers in aanmerking. Dimitri won zijn partij terwijl Alex zijn partij niet winnend kon afsluiten tegen Luc Pierloot. Daar werden de punten gedeeld. Zo werd Dimitri tweede.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 6,5
2 Zotikishvili Dimitri 5
3 Pierloot Luc 4,5
4 Peeters Alex 3,5
5 Bleyaert Stefaan 3
6 Miquel 2
7 Georges Andy 1,5

Reeks B

In de B-reeks stond er geen maat op Louis. Hij won niet alleen het tornooi maar won ook al zijn partijen. Spannender was het voor plaats twee. vier spelers kwamen hiervoor in aanmerking. Uiteindelijk trok Quinten aan het langste eind. Hij haalde een halfje meer dan Robin, Jerome en Yonas.

Eindstand :

Naam Punten
1 Louis 6
2 Joseph Quinten 4,5
3 Aerts Robin 4
4 Jerome 4
5 Peeren Yonas 4
6 Bleyaert Jara 3,5
7 Nicole 3
8 Bleyaert Nona 3
9 Khachatryan Gagik 3
10 Georges Nathan 3
11 Khachatryan Aram 3
12 Bleyaert Mathis 3
13 Vellemans Joren 2,5
14 Peeren Yorben 2,5
15 Opstaele Xandor 2
16 Pierloot Joran 2
17 Lize 1

Op zaterdag 23 december stond de derde ronde van de TOSK op het programma. In de A-reeks leek de titel een strijd te worden tussen Maarten, Michaël, Thomas en Yen. De toppers volgden elkaar in sneltempo op. Zo moesten Yen en Michaël het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. Yen trok aan het langste eind en moest het in de tweede ronde opnemen tegen Maarten. Yen was niet zo geconcentreerd tijdens zijn partij en beet uiteindelijk in het zand. Zo stonden Thomas en Maarten samen aan de leiding. Logischerwijze moesten zij elkaar bekampen in de derde ronde. Na een spannende strijd trok Maarten aan het langste eind. In de laatste ronde moesten Maarten en Michaël het tegen elkaar opnemen, terwijl ook Yen en Thomas het tegen elkaar opnamen. De strijd van deze duels was de eindzege. Maarten leek op een nederlaag af te stevenen maar hij kon zich nog redden met de tijd. In de andere partij trok Yen aan het langste eind. Zo wint Maarten het tornooi met een punt voorsprong op Yen. In de algemene stand verstevigt Thomas zijn leidersplaats. Hij heeft nu al 4,5 punten voorsprong op Dimitri. Yen is genaderd tot op 5 punten.

Eindstand :

Naam Punten
1 Passchyn Maarten 4
2 Peeren Yen 3
3 Tytgat Karel 2
4 Pincket Michaël 2
5 Pincket Thomas 2
6 Bleyaert Stefaan 1,5
7 Zotikishvili Dimitri 1,5
8 Miquel 1,5
9 Eggers Roel 1,5
10 Peeters Alex 1

Reeks B

In de B-reeks werd het een strijd tussen Brent, Ruben en Quinten. De onderlinge toppers waren spannend en de drie favorieten lieten een punt liggen. Helaas voor Quinten verloor hij ook nog ergens een half puntje waardoor hij tevreden moest zijn met de derde plaats. De eindoverwinning ging naar Ruben. Hij eindigt samen met Brent op de eerste plaats maar de scheidingspunten waren in het voordeel van Ruben. In de algemene stand wordt Quinten de nieuwe leider. Hij springt over Yonas en heeft een half punt meer dan Yonas. Brent is derde maar volgt al op 3,5 punten.

Eindstand :

Naam Punten
1 Sogomonian Ruben 4
2 Brent 4
3 Joseph Quinten 3,5
4 Bleyaert Mathis 3
5 Focke Lucas 3
6 Bleyaert Nona 3
7 Peeren Yonas 2,5
8 Eggers Arno 2
9 Aerts Robin 2
10 Thienpont Arthur 2
11 Khomtchenko Sebastiaan 2
12 Opstaele Xandor 2
13 Rybski Ilyas 2
14 Vellemans Joren 2
15 Bleyaert Jara 2
16 Joseph Lize 1
17 Pollet Linus 1
18 Van der Kelen Tibe 1
19 Van Hecke Amber 1
20 Van Hecke Mathis 1

Op zaterdag 3 februari stond het 4de TOSK-tornooi gepland. Er werd gespeeld in 2 reeksen.

In de eerste reeks (volwassenen en betere jeugd) waren er maar 5 spelers aanwezig. Om niet met een bye te zitten besloot Glenn om mee te doen. Het was duidelijk uitkijken wie het tornooi ging winnen. Er waren 3 kandidaten die aanspraak maakten op de titel namelijk Thomas, Glenn en Dimitri.

In de eerste ronde won Thomas van Luc, Glenn van Alex en Dimitri van Miquel. In de tweede ronde stond er al een eertse topper op het programma. Deze ging tussen Glenn en Thomas. Thomas won de partij en liet Glenn zo achtervolgen. Dimitri won zijn partij van Alex. Alex startte hierdoor het tornooi slecht.

In de derde ronde stond de volgende topper geprogrammeerd. Ditmaal moest Glenn het opnemen tegen Dimitri. Glenn verloor opnieuw waardoor hij geen enkele kans meer maakte op de dagzege. Thomas won dan weer van Miquel. Na deze ronde was het duidelijk dat 1 en 2 al gekend was maar dat ze zelf gingen uitmaken wie waar ging eindigen.

In de vierde ronde lieten beide leiders punten liggen. Thomas verloor zijn partij van Alex, nadat hij zetherhaling weigerde. Dimitri daarentegen speelde remise tegen Luc. In de laatste ronde mochten Thomas en Dimitri onderling uitmaken wie met de dagzege ging lopen. Deze partij eindigde op remise. Hierdoor wint Dimitri het tornooi met een half puntje meer dan Thomas. Luc vervolledigt de top drie.

Eindstand :

Naam Punten
1 Zotikishvili Dimitri 4
2 Pincket Thomas 3,5
3 Pierloot Luc 2,5
4 Dayer Glenn 2
5 Peeters Alex 2
6 Miquel 1

Reeks B

In de B-reeks was het uitkijken hoe onze jonge jeugdspelertjes presteerden. In deze reeks stond er geen maat op Arno. Hij won het tornooi met 5,5 op 6. Het enige halfje dat hij liet liggen was in de partij tegen Robin. Arno had nog 1 seconde om een zet te spelen, maar miste mat in één.

Voor de tweede plaats was het veel spannender. Daar kwamen vele spelers voor in aanmerking, maar Arthur, Brent en Ilyas stonden op die plaats na zes ronden. Het scheidingssysteem was ditmaal in het voordeel van Arthur die zo tweede eindigde. Op de derde plaats kwam Brent te staan en op de vierde plaats Ilyas. Deze drie spelers behaalden een score van 4 op 6.

Eindstand :

Naam Punten
1 Eggers Arno 5,5
2 Thienpont Arthur 4
3 Brent 4
4 Rybski Ilyas 4
5 Aerts Robin 3,5
6 Sogomonian Ruben 3,5
7 Joseph Quinten 3,5
8 Peeren Yonas 3
9 Peeren Yorben 3
10 Opstaele Xandor 3
11 Joseph Lize 1,5
12 Cocquyt Ben 1,5
13 Eggers Ilias 1
14 Pierloot Joran 1

Op zaterdag 17 maart stond het vijfde TOSK tornooi geprogrammeerd. Net zoals bij de andere ronden werd er ook nu in twee groepen gespeeld.

In de A-reeks was Yen favoriet om het tornooi te winnen. Maarten, Thomas en Dimitri waren de spelers die Yen het vuur aan de schenen moesten leggen. In de eerste ronde moest Thomas het opnemen tegen Dimitri. Herin verloor Thomas een stuk maar hij kon de partij toch winnend afsluiten. Hierdoor moest Dimitri gaan achtervolgen. In de tweede stond de volgende topper op het programma. Die ging namelijk tussen Yen en Thomas. Yen offerde een pion in de opening. In het middenspel werden er enkele stukken geruild. Niet veel later was het eindspel gewonnen voor Thomas. Yen ging lukraak zetten spelen om op tijd te kunnen winnen. Jammergenoeg lukte dit hem ook. Hierdoor werden Yen en Maarten leider. De achtervolgers volgden toen al op een punt.

Na de derde ronde bleef de stand ongewijzigd. Yen en Maarten bleven aan de kop van het klassement staan met het maximum van 3 punten. Ze werden op die hielen gezeten doro Thomas en Dimitri die een puntje minder haddne.

In de vierde ronde stonden de twee toppers gepland : Yen moest het opnemen tegen Dimitri, terwijl Thomas Maarten moest bekampen. In de partij tussen Yen en Dimitri stond Yen de ganse tijd beter. Echter vergat Yen een tussenzet te spelen waardoor hij de partij verloor. Hierdoor kwam Dimitri op gelijke hoogte van Yen. Maarten won een moeilijke partij van Thomas waardoor hij alleen leider werd.

Na de vijfde ronde was er niets gewijzigd. In ronde 6 won Yen gemakkelijk zijn partij tegen Alex terwijl Dimitri het mocht opnemen tegen Maarten. Dit werd een spannende en boeiende partij. Maar het leverde wel geen winnaar op.

In de laatste ronde mochten Yen en Maarten het tegen elkaar opnemen. Dit werd een gemakkelijke remise. Dimitri kon hierdoor nog een mooie tweede plaats uit de brand slepen. Hij moest dan wel winnen van Stefaan. Het werd een aangename partij en in het eindspel toonde Dimitri zich de betere. Hierdoor eindigt Maarten als winnaar. Dimitri werd tweede en Yen vervolledigt de top drie.

Eindstand :

Naam Punten
1 Passchyn Maarten 6
2 Zotikishvili Dimitri 5,5
3 Peeren Yen 5,5
4 Pincket Thomas 5
5 Poppe Gaitan 2,5
6 Bleyaert Stefaan 2,5
7 Peeters Alex 1

Reeks B

In de B-reeks namen 14 jeugdspelertjes het op tegen elkaar. Zij speelden 6 ronden. Brent toonde zich de betere. Hij haalde 5/6 net zoals Yonas maar Brent eindigt op de eerste plaats omdat hij het onderlinge duel had gewonnen. Athur vervolledigt de top drie. Hij haalde 4,5 punten en was de enige die zijn partij winnend kon afsluiten tegen winnaar Brent.

Eindstand :

Naam Punten
1 Brent 5
2 Peeren Yonas 5
3 Thienpont Arthur 4,5
4 Nicole 4
5 Bleyaert Jara 3,5
6 Ruth 3
7 Khachatryan Gagik 3
8 Bleyaert Nona 3
9 Aerts Robin 3
10 Sogomonian Ruben 3
11 Rybski Ilyas 2
12 Khachatryan Aram 1,5
13 Pollet Linus 1,5
14 Nino 0

Op zaterdag 26 mei stond het zesde en laatste TOSK tornooi op het programma. Het werd een succesvol tornooi waar 27 spelers aan deelnamen.

In de A-reeks werd het een open tornooi waar iedereen kans maakte om te winnen. Michaël was echter al snel uitgeschakeld nadat hij verloor van Maarten en Thomas. Maarten verloor in de tweede ronde dan weer van Alex waardoor er na twee ronden slechts drie leiders meer waren namelijk Thomas, Dimitri en Alex. In de derde ronde stonden er twee toppers op het programma. Daarin moesten Thomas en Alex het tegen elkaar opnemen net zoals Dimitri en Maarten. Na een spannende partij won Thomas zijn partij tegen Alex, terwijl Maarten dan weer de overwinning stal tegen Dimitri. Na deze ronde was Thomas alleen leider geworden en moest hij in de volgende ronde de topper tegen Dimitri spelen. Deze partij was niet alleen belangrijk voor de tornooizege maar ook voor de eindzege. Na een spannende partij trok Thomas aan het langste eind. Zo bleef Thomas alleen leider en waren de topers achter de rug. In de resterende drie duels liet Thomas niets meer liggen en dus wint hij het tornooi. Hij heeft een punt voorsprong op Maarten en twee op Dimitri.

Eindstand :

Naam Punten
1 Pincket Thomas 7
2 Passchyn Maarten 6
3 Zotikishvili Dimitri 5
4 Pincket Michaël 4
5 Peeters Alex 4
6 Pierloot Luc 3
7 Miquel 2,5
8 Eggers Roel 2
9 Bleyaert Stefaan 1,5

Reeks B

Ook in de B-reeks kende het tornooi een spannend verloop. Brent, Ruth, Jara, Ruben en Quinten maakten er een spannende strijd van. Vooral de strijd tussen Brent en Quinten was spannend want zijn maakten nog beiden kans op de overwinning in het eindklassement. Uiteindelijk zou de onderlinge partij tussen de beide spelers de doorslag geven. Brent won deze partij en zette daarmee al een grote stap richting titel. Voor de tornooiwinst kwam hij echter nog iets te kort. Hij verloor onderweg nog een halfje en moest zo de overwinning aan Ruth laten. In de stand heeft zij dus een half puntje meer dan Brent en een puntje meer dan Jara en Ruben, die samen derde eindigden.

Eindstand :

Naam Punten
1 Ruth 6
2 Brent 5,5
3 Bleyaert Jara 5
4 Sogomonian Ruben 5
5 Joseph Quinten 4,5
6 Wang Yixuan 4
7 Bleyaert Mathis 4
8 Aerts Robin 4
9 Khachatryan Gagik 3,5
10 Pierloot Joran 3,5
11 Van der Kelen Tibe 3
12 Cocquyt Ben 3
13 Desmedt Tiemen 3
14 Bleyaert Nona 2,5
15 Khachatryan Aram 2,5
16 Young Eline 2
17 Faye 1,5
18 Noa 0,5
Reeks A

Voor het eindklassement tellen slechts de beste drie tornooien mee. In de A-reeks kroont Thomas zich tot winnaar. Hij heeft 2,5 punten voorspring op Dimitri en 3,5 punten op Maarten.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Totaal
1 Pincket Thomas 3,5 6,5 (2) (3,5) 5 7 22,5
2 Zotikishvili Dimitri (1) 5 (1,5) 4 5,5 5 19,5
3 Passchyn Maarten 2,5 - 4 - 6 6 18,5
4 Peeren Yen 4 - 3 - 5,5 - 12,5
5 Peeters Alex (1) 3,5 (1) 2 1 4 10,5
6 Pierloot Luc - 4,5 - 2,5 - 3 10
7 Bleyaert Stefaan - 3 1,5 - 2,5 1,5 8,5
8 Miquel (0) 2 1,5 1 - 2,5 7
9 Pincket Michaël - - 2 - - 4 6
10 Cocquyt Tijs 5 - - - - - 5
11 Eggers Roel - - 1,5 - - 2 3,5
12 Vanden Bussche Steven 3 - - - - - 3
13 Poppe Gaitan - - - - 2,5 - 2,5
14 Tytgat Karel - - 2 - - - 2
15 Dayer Glenn - - - 2 - - 2
16 Georges Andy - 1,5 - - - - 1,5
Reeks B

In de B-reeks kroont Brent zich tot de winnaar. Hij heeft 2,5 punten voorsprong op Yonas en Quinten, die samen op de tweede plaats eindigen.

Eindstand :

Naam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Totaal
1 Brent (3,5) - 4 4 5 5,5 18,5
2 Peeren Yonas 4 4 (2,5) 3 5 - 16
3 Joseph Quinten (3) 4,5 3,5 3,5 - 4,5 16
4 Sogomonian Ruben - - 4 3,5 3 5 15,5
5 Aerts Robin - 4 (2) 3,5 3 4 14,5
6 Bleyaert Jara - 3,5 2 - 3,5 5 14
7 Ruth 3,5 - - - 3 6 12,5
8 Bleyaert Nona - 3 3 - 3 2,5 11,5
9 Thienpont Arthur - - 2 4 4,5 - 10,5
10 Bleyaert Mathis - 3 3 - - 4 10
11 Khachatryan Gagik - 3 - - 3 3,5 9,5
12 Nicole 2 3 - - 4 - 9
13 Opstaele Xandor 1 2 2 3 - - 8
14 Rybski Ilyas - - 2 4 2 - 8
15 Eggers Arno - - 2 5,5 - - 7,5
16 Khachatryan Aram - 3 - - 1,5 2,5 7
17 Cocquyt Ben 2,5 - - 1,5 - 3 7
18 Jerome 2,5 4 - - - - 6,5
19 Vellemans Joren 2 2,5 2 - - - 6,5
20 Pierloot Joran - 2 - 1 - 3,5 6,5
21 Louis - 6 - - - - 6
22 Peeren Yorben - 2,5 - 3 - - 5,5
23 Waleed 4 - - - - - 4
24 Van der Kelen Tibe - - 1 - - 3 4
25 Wang Yixuan - - - - - 4 4
26 Focke Lucas 0,5 - 3 - - - 3,5
27 Joseph Lize - 1 1 1,5 - - 3,5
28 Georges Nathan - 3 - - - - 3
29 Desmedt Tiemen - - - - - 3 3
30 Pollet Linus - - 1 - 1,5 - 2,5
31 Khomtchenko Sebastiaan - - 2 - - - 2
32 Young Eline - - - - - 2 2
33 Faye - - - - - 1,5 1,5
34 Van Hecke Amber - - 1 - - - 1
35 Van Hecke Mathis - - 1 - - - 1
36 Eggers Ilias - - - 1 - - 1
37 Noa - - - - - 0,5 0,5
38 Nino - - - - 0 - 0
© 2013 – 2021 Olivia & Michaël